pondělí 24. ledna 2011

Oficiální prohlášení k záležitostem domorodých Američanů

Little Grandmother je pro mě jedním z nejduchovnějších a nejautentičtějších zdrojů, které znám. Je to moje srdeční záležitost. Některým z vás však stále vrtá hlavou její "důvěryhodnost", a stále mě před ní varují. Tak jim třeba pomůže přečíst si oficiální prohlášení, které vydala sama Kiesha na svém webu. Já naprosto věřím tomu, co říká. Pokládám za pošetilé věnovat energii pomluvám namísto naslouchání jejímu poselství ...
Český překlad jejího prohlášení přebírám od kolegy, který založil českou verzi oficiálních stránek Kmene mnoha barev.
Oficiální stránky Little Grandmother anglicky zde: http://littlegrandmother.net/default.aspx
Orgonet

Little Grandmother: Oficiální prohlášení týkající se záležitostí domorodých Američanů
(Překlad převzat zde:)

Kiesha, jejíž rodina ze strany matky žije v rezervaci Flathead v Montaně, byla zasvěcena do šamanské cesty ve věku 30 let domorodým Američanem, jménem Falling Feathers. Bylo jí řečeno, že "starší kmene ji sledují" od dětského věku a že nastal čas, aby vstoupila do role šamana. Falling Feathers osobně řídil její iniciaci a učil ji, jak vést obřad, jak se modlit tradičním způsobem s použitím chanupy, jak se modlit při pobytu v inipi a svěřil jí její nové jméno "Malá Babička".

Doposud si dokázala představit jako kmenovou autoritu pouze jeho a jeho funkce v kmeni. Zdálo se, že mluvil za kmen - a s největší pravděpodobností jednal v zastoupení některých členů kmene a domorodých rodin, když ji pro ně žádal o požehnání a uzdravení v roce po její iniciaci. Například, minulý rok, když jedna starší žena z rezervace Flathead zemřela v nemocnici a nemohl být nalezen nikdo z její rodiny, byla zavolána Kiesha. Její jméno bylo udáno úředníkům jako uznávaný duchovní zástupce kmene. Ačkoliv nebyla v rezervaci oficiálně vyhlášena, Kiesha měl každý důvod akceptovat a věřit, že její status jako "šaman" přišel s uznáním celého kmene.

Nedávno Kiesha zavolala kmenové radě a žádala o potvrzení jejího oficiálního postavení v kmeni. Překvapilo ji, když slyšela, že Falling Feathers nejednal s povolením kmenové rady, a proto nemohl být nutně zástupcem kmenové orgánu. Kiesha neměla žádný důvod pochybovat o tom, že její iniciace přišla s plnou autoritou a uznáním. Z tohoto důvodu a proto, že domorodé členové se na ni v prvním roce po její iniciaci obraceli jako na šamana, mluvila ve svém prvním veřejném vystoupení o tom, že byla prohlášena "šamankou pro lid Siouxů a Salishů".

Od své iniciace do funce šamana, obdržela Kiesha "medicínu a posvátné náčiní" od členů několika domorodých kmenů z celého světa, kteří byli vedeni k tomu vytvořit medicínu pro tak zvanou "Malou Babičku". Nějak se tito lidé dozvěděli, kdo vlastně je. Někteří uvedli, že na ni čekali už mnoho let, a znali ji z vizí, kterých se jim dostalo.

Dnes je práce a moudrost Malé Babičky řízena jejími spirituálními průvodci, předky, žijícími stařešiny, duchovními průvodci z lidu Jižní Ameriky a Velkým Duchem. Jejím záměrem je zůstat věrná univerzálnímu povaze poselství, o něž byla požádána, a dále ho šířit a sdílet, i když evidentně nikoliv jako reprezentant jakékoliv tradice domorodých Američanů. Kiesha dál veřejně promlouvá a pořádá léčebné ceremonie, které jsou žádoucí pro léčbu Matky Země. A, přes její dědictví, bude provádět veškeré práce bez použití regálií domorodých Američanů, indiánských posvátných náčiní nebo specifických rituálů.

Její upřímnou nadějí je ctít globální povahu práce, o kterou byla požádána, aby však bylo možno zároveň v maximální možné míře předcházet nedorozuměním mezi všemi členy kmene. S hlubokou úctou k domorodým obyvatelům a jejich moudrosti, bude i nadále vykonávat posvátnou práci, ke které byla povolána, tak, aby bylo zřetelné, že nezastupuje nikoho, kromě sebe a svého vlastního duchovního vedení.

Stejně jako kdokoliv jiný, i Kiesha je člověk, který nepochybně dělá chyby; Kiesha však nikdy "nechtěla" být šamanem, a ani nevěděla, co to slovo znamená, předtím, než byla iniciována. Proč je tady v tuto dobu, je jasné. Je také jasné každému, kdo s ní vykonával nějaký obřad, spolupracoval s ní při léčebné seanci nebo ji slyšel mluvit ze svého srdce, o věcech pravdy, že s ní a skrze ní pracuje Duch.

Jejím nejhlubším přáním je, že budeme pracovat společně pro dobro Matky Země, dohlédneme za naše rozdíly, a pokročíme v posunu vědomí na naší planetě od Ega a mysli k Lásce.

12 komentářů:

  1. Ahoj, nevím jestli jsi četla i toto... :-(

    http://betaverze.wz.cz/#top

    OdpovědětVymazat
  2. Je mi úplně jedno, co píší její pomlouvači. Pro mě Kiesha zůstává hlubokým zdrojem duchovna.

    Na níže uvedeném fóru v angličtině je možno nalézt zhruba polovinu příspěvků rozhořčujících se nad tím, jak si Kiesha přivlastňuje indiánské tradice, a druhá polovina příspěvků zase odhaluje podvody jejího pomlouvače, Al Carolla.

    Fórum o Kieshe: http://www.indybay.org/newsitems/2011/01/11/18668858.php

    Blog o podvodech Al Carolla, což je falešný Indián, podvodník, a lhář: http://newagefraud.blogspot.com/2007/10/is-al-carroll-apache-or-fraud.html

    Jeho kniha o prodeji indiánských tradic, kterou se tolik ohání, byla stažena z knihkupectví Amazon, protože si na ni sám napsal všechny kladné recenze (poslal je z jedné ID, tak mu na to přišli :-))). Sám si údajně vyrábí a publikuje falešné důkazy a příspěvky jménem nic netušících lidí.

    Jak vidíte, do podobných sporů nemá cenu se plést, pravda je to poslední, co se dozvíte.
    Rozumnější je naslouchat poselství Little Grandmother :-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,
    především ti Orgonet děkuji za tyto stránky. To, že přijde útok z "druhé" strany se dalo očekávat. Každý si musí udělat závěr sám v sobě. Kieshu, když poslouchám, tak mě mravenčí celé tělo, jen četba přeložených videí mě dokáže zklidnit a vyvolat ve mě velice příjemné pocity. A nejsem sama. Že by se můj vnitřní hlas až tak pletl? A i kdyby Kiesha nebyla šamanka, věřím jí. V tom, co říká má pravdu a z jejího poselství je cítit duše, a proto souhlasím s Orgonet - než věnovat svou pozornost a svůj čas pomlouvačům, je rozumnější sledovat poselství Little Grandmother.

    OdpovědětVymazat
  4. Zdeniii (nevím jak tam dát aby mne to zadalo)

    Nechtěla jsem tím odkazem říct, že v to co hlásá nevěřím nebo jí, to co říká je správné a také mne při tom úplně mravenčí! Jen mne mrzí, že takhle někdo hází špínu a nebo pokud je to pravda, že je smutné kdyby lhala... Ale na původu a tak vůbec nezáleží. Důležité jsou ty věci kolem, co říká o lásce! Má pravdu.

    Děkuji Ti Orgonet za tyto stránky!!! T

    OdpovědětVymazat
  5. I přes kritiku, i přes věci, které jsou řečeny proti Malé Babičce Keishe, i přesto že být dnes indiánem v Americe není žádná romantika, tak VĚŘíM TOMU, CO KEISHA ŘÍKÁ ! VĚŘÍM JEJÍMU POSELSTVÍ ! Nemohu uvěřit slovům, která chtějí lidi očernit a rozdělit! SVĚT BYL UŽ VELMI DLOUHO ROZDĚLOVÁN A LIDÉ BYLI VELMI DLOUHO STAVÉNI PROTI SOBĚ ! Nikdo nemůže nikomu zcizit jeho víru a NIKDO NEMÚŽE NIKOMU UBLÍŽIT v jeho vlastní podstatě! Nejvíce můžeme ublížit pouze sami sobě! Pokud mi je blízká indiánská spiritualita, nepovažuji se tím za jejího zloděje, ale jsem její součástí, nositelem a pokračovatelem bez ohledu na mou barvu pleti, bez ohledu na mé rodiče a můj nynější rodný kontinent a stát.
    Poselství Keishy je blízké mému srdci a dává mi naději v rozděleném, negativním i bezradném světě. Věřím, že máme šanci žít lépe a nechci, aby nás příkoří minulosti i současnosti nadále rozdělovala a stavěla proti sobě. Protože opravdu nejdůležitější je poselství a cesta, než to, jací teď skutečně jsme! Důležité je jít cestou vnitřního hlasu a přijímat to, co nám říká naše srdce a žit v jednotě vnitřní i vnější!
    Ota

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím,že kdo se řídí svým vnitřním pocitem,pozná,zda věřit,či ne.Nakonec za nějakou dobu si to každý ověří na své kůži.Pomlouvači a pochybovači budou asi překvapeni.Nezralé duše nechápou slova těch zralých,a tak se není čemu divit,jak reagují.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den,večer
    moc bych si přála,aby lidé na celé planetě konečně pochopili,že tohle je ten jediný směr a jediná pravda,keré může vyústit v něco moc krásného.Historie se opakuje a my lidé jsme nepoučitelní.Jen na nás je a vždy bude,jak se ve svých srdcích rozhodneme,zda destruktivně a vše zničíme naším "egem" a nebo začneme naslouchat tomu tichému hlásku v nás,který s náma vždycky byl,ale s principu našich falešných představ se nám tak nějak nehodil do našeho chtění.Každý z nás hledáme smysl života a když už ho máme na dosah a můžeme proto všichni něco udělat,tak zalezeme opět do naší ulity nevědomí a čekáme,až tu dřinu za nás udělá někdo jiný.Velice obdivuji Little Grandmother,která má neskutečně tolik síly,lásky a odhodlání tohle vše změnit a bude mi velikou ctí se na těchto změnách podílet.
    Mám Vás všechny ráda Jarmila

    OdpovědětVymazat
  8. Zlatá slova i kritické zamyšlení od vnímavé dívky Alue z Moravy :

    http://karolinaloskotova.blog.cz/1011/kiesha-little-grandmother-poselstvi-dcery-zeme

    listopad 2010

    OdpovědětVymazat
  9. Země je místem dualit. I díky těm pomluvám mám ke Kieshe Little Grandmother ještě blíže než doposud. Na jejích slovech není vůbec nic špatného, její slova jsou moudrá a pravdivá, cítím to. Ona mi dává tolik síly do všeho toho kolem, až někdy zapomínám, že je to skutečná lidská žena, a že existují i lidé, kteří jí chtějí pošpinit. Je mi to líto, ovšem jak jste hiž všichni napsali, nemá smysl tomu věnovat pozornost. My se rozhodujeme čemu věnujeme energii, jsme tvůrci svých životů, jsme bohové a bohyně... tohle je zkouška, možná přijdou i další, snad se poučíme... děkuju

    OdpovědětVymazat
  10. jakoby se po Keishe slehla zem - žádné zprávy???? nic nového????

    OdpovědětVymazat
  11. zde je odpověď Keishy na zprávy, které o ní šíří, že je falešný posel, nechce být žádným vůdcem či učitelem, nezakládá žádné náboženství, tato doba "gurů" je již pryč. Dnes záleží na probuzení každého z nás, nikdo to za nás neudělá a každý půjde tou cestou, kterou si zvolí. Buď přijme tato poselství, která nám Keisha nabízí, nebo ne............http://littlegrandmother.net/IMPORTANTMESSAGEfromLG.aspx

    OdpovědětVymazat
  12. Dnes jsem prožila pár hodin v přítomnosti Keishy zde v Praze a věřím, že bude stále více a více lidí, kteří její poselství pochopí a přidají se k němu. Jana

    OdpovědětVymazat